Thursday, August 23, 2007

Οι φιλοι μας τα ζωα!!!

Καθε φορα που πρεπει να παω στη δουλεια το ταξιδι με το λεωφορειο μου περνει 45-50 λεπτα. Αυτο το βαριεμαι απιστευτα. Ετσι μη εχωντας κατι να κανω περαν του να ακουσω μουσικη (τα ακουστικα ειναι πλεον προεκταση του αυτιου μου), καθομαι και παρατηρω τα προσωπα γυρω μου. Καποτε θα πρεπει να μιλησω και για αυτους...Πισω παλι στο λεωφορειο.
Ελεγα οτι το βαριεμαι, ετσι καποιες μερες, οταν ο καιρος ειναι καλος το κοβω με τα ποδια μεσα απο εναν εθνικο δρυμο που βρισκεται λιγο πιο κατω απο το σπιτι μου. Εκει παιρνω το λεωφορειο απο την αλλη μερια του οπου και γλιτωνω κανα 20λεπτο, που μαζι με το περπατημα το ιδιο βγαινει στο συνολο της διαδρομης, αλλα δεν συγκρινεται το ενα με το αλλο.
Το περπατημα μεσα στο δασος αυτο σχεδον καθε φορα με φερνει μπροστα σε εκπληξεις (οπως η φωτογραφια παραπανω που το καγκουρω ποζαρει κατω απο την διαφημηση της εθνικης εταιρειας αερομεταφορων της Αυστραλιας). Δεν νομιζω οτι εχει καποιο νοημα το ολο θεμα αυτο αλλα ηθελα να βαλω καποιες φωτογραφιες απο ζωα εδω στο blog και εξηγω το λογο. Ειναι τοσο ομορφη η πολη αυτη που δε μου κανει η καρδια να φυγω...

4 comments:

Anonymous said...

Ωραίες φώτο... Το σπίτι σου είναι στην εξοχή??? Γιατί να αφήσεις την Αυστραλία, αφού όπως τα περιγράφεις είναι όλα υπέροχα!

Nemo said...

@Laxanaki: Οχι το σπιτι μου δεν ειναι στην εξοχη ειναι σε ενα απο τα προαστια της πολης του Συδνευ. Ο δρομος που ειναι το συγκροτημα μου ειναι ο τελευταιος πριν απο τον δρυμο.Το οικοπεδο συνορευει με αυτον. Ειμαι μολις 17 χιλιομετρα απο το κεντρο. Σαν να λεμε Συνταγμα-Κιφησια.
Απλα εδω το πρασινο το σεβονται δεν το καινε να χτισουν σπιτια. Γαμωτο στην Ελλαδα καηκαν ολα. Θυμαμαι μικρος που με τους γονεις μου πηγαιναμε στην Πεντελη καθε Κυριακη σχεδον. Εκει που σημερα ειναι σπιτια 10-15 χρονια πριν ηταν ενα πανεμορφο δασος.
Να φανταστεις οτι εδω, σε καινουργια μερη οπου γινονται συγκροτηματα κατοικιων τωρα, το κρατος επιβαλει το 50% του οικοπεδου να ειναι καλυμμενο με δεντρα. Και να αφεθει ενας χωρος οπου θα γινει μια τεχνιτη λιμνη. Ετσι ειναι και εδω που μενω. Ξυπναω απο τον θορυβο που κανουν οι παπιες και τα αλλα ζωα που βγαινουν απο το δρυμο.
Οσο για το οτι θα φυγω (τουλαχιστον για λιγο) ειναι σιγουρο. Πρεπει να παω να δουλεψω στο Πεκινο για καμια 2ετια. Και εκει ειναι χειροτερα απο την Αθηνα δυστυχως...

Nemo said...

Αν εχεις το Google Earth, πανε στην πολη του Συδνευ και βαλε στο search (ή fly to) (33 46 28.48s, 151 07 41.78E) οπως ειναι χωρις την παρενθεση και θα με βρεις.

Anonymous said...

Το είδα!! Είσαι μέσα στα δέντρα!! Τι τι θές την Κίνα!! Κάαααατσε εκεί στον παράδεισο!!!