Wednesday, September 5, 2007

Οι νεοι (Ειτε παιδες Ελληνων...)


Παραιτημενοι... Αυτο ειναι οι νεοι σημερα. Κραταμε την αποσταση μας απο πολιτικη, μενουμε με μαμα και μπαμπα ως τα 30 (δεν μπορουμε να κανουμε και αλλιως), δυστυχως/ευτυχως θα συμφωνησω με σας κυριε Δημου ξαναγυρναμε, κατα καποιο τροπο, πισω στην εκκλησια, και γινομαστε πιο φανατικοι και ξενοφοβοι.
Αλλα ελατε και στην θεση μας:
-Εμεις δεν πολεμισαμε
-Δεν ζησαμε επαναστασεις ή δικτατοριες
-Δεν πεινασαμε (στην συντριπτικη μας πλειοψηφια)
-Δεν μαθαμε πολλα για τον ψυχρο πολεμο και ουτε θυμομαστε πότε επεσε το τοιχος του Βερολινου
-Δεν διαβασαμε τα βιβλια που η γενια σας διαβασε γιατι "τρεχαμε να μπουμε στο Πολυτεχνειο και στην ΑΣΟΕ" και το συστημα, που καποιοι απο την γενια σας (που διαβασαν αυτα τα βιβλια) εφτιαξαν για εμας, δεν μας επετρεπε εξωσχολικες δραστηριοτητες
-Τα ειχαμε ολα (λιγο πολυ) και δεν ζησαμε την γενια της μεταναστευσης. Αν και σημερα ζουμε μια αλλη μεγαλη μεταναστευση απο νεους που φευγουν στο εξωτερικο με "εφοδιο" την μορφωση τους αναζητωντας καλυτερη διαβιωση. Μαζι με αυτους ειμαι και γω.
-Παιρνουμε λιγα και ξοδευουμε πολλα σε πραγματα που ισως ειναι αχρηστα πολλες φορες. Ημουν βοηθος καθηγητη στο πανεπηστημιο, μου διναν 250ευρω το μηνα, και εκανα ολη τη δουλεια του. Μεχρι και διορθωση γραπτων.
-Βολευομαστε σιγα σιγα, ακολουθωντας τα προτυπα των γονεων μας που οι περισσοτεροι ΝεοΔημοκρατες ή Πασοκοι καθως ειναι καπου εχουν καποιο βισμα που τους "βοηθα".
-Καταστρεφουμε την χωρα μας,γιατι ειμαστε μεν οικολογοι αλλα απο τον καναπε και πεταμε τα σκουπιδια οπως ναναι γιατι ο καδος της ανακυκλωσης 50 μετρα πιο περα μας πεφτει μακρια...
-Δεν παιζουμε πια στις αλανες και τα παρκα (δεν υπαρχουν) και οι μεγαλοι με τον τρομο του "κακου" μεταναστη που θα μας βλαψει, μας κλειδωνουν μεσα και μας αφηνουν να γινομαστε ζωα μπροστα στην τηλεοραση και να μην εχουμε κοινωνικη ζωη/παιδεια.
-Γερναμε πριν την ωρα μας αναμασωντας σκουριασμενες ιδεες και ιδανικα.
-Καταναλωνουμε... γινομαστε αυτο που μας θελουν να γινουμε.
Ευχαριστω...

Post μου στο Blog του Νικου Δημου

Καλα τα λες αλλα ποιος σε ακουει. Δυστυχως, γενικα οι ανθρωποι, ξεχναμε ευκολα (ακομη και στο συντομο αυτο διαστημα που απομενει ως τις εκλογες). Υπαρχουν και ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ βολεμενοι (ενθεν και εκειθεν)οποτε μην περιμενουμε να αλλαξει τιποτα στην καταραμενη αυτη χωρα.
Ειμαστε εμεις οι ιδιοι, οι γονεις και οι παπουδες μας που την καταντησαμε ετσι, αυτη τη χωρα, και αυτο δυστυχως εχει πια περασει στο DNA μας. Ολοι μας λιγο εως πολυ εχουμε λαβει μερος με τις πραξεις μας (ειτε ψαχνωντας το μεσο-βυσμα για να κανουμε την ζωη μας πιο ευκολη, ειτε λαδωνοντας υπαλληλους, γιατρους κτλ., ειτε καταπατωντας, βρομιζοντας και καταστρευοντας το περιβαλλον μας).
Μην περιμενεις απο τους καθε κομματος κυβερνητες να αλλαξουν την κατασταση αυτη.Και αυτοι απο εμας προερχονται… και πολυ περισσοτερο αυτοι κερδιζουν τα πιο πολλα απο την κατασταση αυτη.
Δυο ειναι οι λυσεις για καθε σοβαρα σκεπτομενο ανθρωπο στην Ελλαδα. 1ον Σηκωνεσαι και φευγεις καπου αλλου (αυτο εκανα εγω) και γυρνας στην Ελλαδα μονο για διακοπες και 2ον (αν εχεις την δυναμη) Μενεις και αρχιζεις να φωναζεις. Να φωναζεις παντου και σε ολους. Οπως κανεις μεσα απο το blog σου. Και θα δεις οτι υπαρχουν και αλλοι σαν και σενα. Και ειναι περισσοτεροι απο οσους νομιζεις.
Θα σου ελεγα οτι υπαρχει και η λυση της τρομοκρατιας, αλλα δεν πιστευω στις ακροτητες και προπαντως δεν ακολουθω τον δρομο που ακολουθουν αυτοι…
Fanant

Post μου στο Blog του keimgreek

7 comments:

Anonymous said...

;-/

Anonymous said...

Καλημέρα... Εμείς φταίμε για όλα... Αλλά άμα φύγουμε όλοι ποίοι θα μείνουν??? Και τα παιδιά μας δεν θα είναι πλέον Έλληνες... θα είναι γερμανάκια, αγγλάκια, κλπ κλπ. Ποιος θα μείνει να αλλάξει την κατάσταση??? Με αυτό τον τρόπο θα συνεχιστεί η νοοτροπία του βολέματος... όσο για τις αδικίες και την υπερβολική δουλειά στο όνομα κάποιων άλλων (η δουλειά της διπλωματικής μου είναι κομμάτι που θα πουληθεί σε γνωστή πολυεθνική) πιστεύω πως κάποια στιγμή θα αναγνωριστεί ο κόπος μας... Δε σταματάω να ελπίζω, να δουλεύω και να προσπαθώ!! Κάποια στιγμή θα γίνουμε πολλοί!!!

Nemo said...

@keimgreek: Συμφωνω φιλε μου...

@laxanaki: Ποτε δεν ειπα να φυγουμε ολοι... Οσο για τα παιδια μας σε διαβεβαιωνω οτι εδω παιδια 2ης-3ης γενιας μεταναστες ξερουν καλυτερα ελληνικα απο πολλους νεοελληνες και αισθανονται πολυ βαθια μεσα τους την Ελλαδα οσο και αν αυτη τους εχει ξεχασει.
Ομως θα συμφωνησω μαζι σου και θα σου πω οτι ειναι αλλιως να εισαι στην Ελλαδα και να παλευεις απο κει. Και για αυτο σου βγαζω το καπελο που τα εχεις καταφερει καλα για το μεσο νεο στην ηλικια μας στην Ελλαδα. Διαφωνω μαζι σου στο οτι ΜΙΑ μερα θα γινετε πολλοι. Ειστε πολλοι... η μαλλον ειμαστε πολλοι. Και ολο και περισσοτερο ακουγεται η φωνη μας.
Ειμαι βεβαιος οτι κατι μπορει να αλλαξει στην Ελλαδα αλλα αυτο θα γινει οταν φυγουν οι προηγουμενες απο εμας γενιες... οι γονεις και οι παπουδες μας. Οποτε βαλε 30-40χρονια να εισαι μεσα. Μπορεις να περιμενεις τοσο?

Anonymous said...

Καλημέρα!! Μπορεί τα παιδία κάτω να νιώθουν πολύ περισσότερο Έλληνες από μας αλλά δεν είναι εδώ.... Δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται εδώ... Και αν έρθουν είμαι σίγουρη ότι θα απογοητευτούν και θα φύγουν.. αυτό δε βοηθά όμως.... (εν τους κατηγορώ και γω το ίδιο μπορεί να έκανα αν ήμουν στη θέση τους)

Nemo said...

@laxanaki: Κοιτα, καταρχας συμφωνω οτι τα παιδια εδω δεν καταλαβαινουν τι γινεται στην Ελλαδα - οπως και τα παιδια των μεταναστων στην Ελλαδα δεν συμβαδιζουν με το τι γινεται στην χωρα τους.
Το γεγονος ειναι ομως οτι αισθανονται την Ελλαδα (- Και ναι, οντως μπορει αν ερθουν και δουν πως ζουμε ισως φυγουν τρεχωντας-) και ετσι δεν μπορουμε να πουμε οτι ειναι κατι που δεν βοηθα.
Ολοι μπορουν να βοηθησουν να αλλαξει κατι, ακομα και απο εδω μακρια. Υπαρχει μια ταση για παραδειγμα εδω στην Αυστραλια να γυρνουν πισω στην Ελλαδα τα παιδια αυτα και να μενουν, κοντρα στα προβληματα που συναντουν εκει...
Τα συμπερασματα δικα σου.

kat. said...

βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας!
το χειρότερο ξέρεις πιο είναι; οτι δεν θα αλλάξει αυτή η κατάσταση!
ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ!
μακάρι να γίνει κάτι!
μακάρι να αλλάξουμε μυαλά!
μακάρι κάποιος να κάνει την αρχή και να ξεφύγουμε από αυτό... το....
τέλος πάντων!

Nemo said...

@kat: Δες το χαλαρα μονο ετσι δεν τρελενεσαι στην χωρα αυτη που λενε Μπανανία (Αληθεια απο που βγηκε αυτο? Αφου ουτε μπανανες εχουμε -κατι λιγες στη Κρητη ισως- ουτε και μαιμουδες -εξω απο την Βουλη!!!)
Μονο αν πουλας τρελα 2 φορες πιο πολυ απο οτι σου πουλανε οι αλλοι θα γλιτωσεις.